Nemi gyógyászat, bőrrák megelőzés, általános bőrgyógyászat

Bőrgyógyászati tanácsok

Kedves Olvasó!

Mindannyiunkban felmerül időnként a kérdés, hogyan tarthatnánk magunkat formában, hogyan őrizhetnénk meg fiatalos megjelenésünket, bőrünk szépségét. Szépészeti-bőrgyógyászati praxisunk, saját tapasztalataim alapján szeretnék segítséget nyújtani ebben. Nem száraz, tényszerű leírás, hanem a saját magamon elvégzett kezelések, tapasztalatok alapján. Mit tegyünk, ha bőrünk mitesszerek, pattanások képződésére hajlamos? Vagy egyszerűen csak fénye vesztett, sápadt, fáradtnak tűnik? Én a mikrodermabrázió áldásos hatásában bízom, rendszeres kezeléssel fájdalommentesen tisztítható az arc- és dekoltázs bőre, hetente, kéthetente szoktam végeztetni. Időnként persze erőteljesebb bőrmegújításhoz is folyamodom, melyet dermarollerrel végzünk, az apró tűszúrások nem is tűnnek szúrásnak, inkább csak csipkedés, és az eredmény hosszútávú, mert a bőr belülről újul meg. 


És ha ráadásul még pigmentfoltok is megjelennek a nyár végére arcbőrünkön? 
Szintén segít a mikrodermabrázió, de ezt kombináljuk villanófényes kezeléssel, és persze rendszeres fényvédőkrém használattal. Az utóbbi pár napban többet ettünk a kelleténél és észrevettünk pár zsírpárnácskát a has-derék területén? 
Ultrahangos zsírbontással ezeket a kisebb zsírpárnákat gyorsan lefaraghatjuk, és nem is fáj! 
Sajnálatos módon erős mimikai ráncokkal bírunk? Akaratlanul is ráncoljuk homlokunkat, szemkörnyékünket a stresszel terhelt rohanó világban? Érdemes még a ráncok berögzülése, a bőr megtöretése előtt botox kezelést alkalmazni, ezzel késleltetjük a ráncok mélyülését. 

Párom hajhullása már aggasztóvá kezdett válni, ugye ez férfiismerőseink körében milyen gyakori? Igaz, hogy hormonálisan determinált, de próbáljuk megfékezni, szinten tartani. Ez mezoterápiás hajkezeléssel megoldható, először hetente, majd havi egyszer végezzük, és az eredmény fenntartható. 

Kinek nem jelent problémát a szőrtüszőgyulladás és a szőrbenövés? Hosszú távú megoldást nekünk a villanófényes kezelés hozott, mert ha nincs szőr, az ezzel kapcsolatos problémák sem jelentkezhetnek. 

És végül ejtsünk pár szót az anyajegyekről is. Mivel a családban mindenkinek sok anyajegye van, nálunk rendszeres az anyajegyek ellenőrzése, és a magas faktorszámú fényvédő használata. Higgyék el, ha esetleg anyajegy eltávolításra kerül a sor, az nem a világvége, és szinte semmilyen kellemetlenséget nem jelent. Jobb egy apró heggel megelőzni a bajt!

Svajda Bernadett vagyok. 1976-ban születtem Kaposváron. Nagyszüleim révén gyermekkorom óta az orvosi hivatás vonzott, ezért választottam a Kaposvári Munkácsy Gimnázium biológia-kémia szakát, ahol 1995-ben érettségiztem, majd felvételt nyertem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karára, ahol 2001-ben diplomáztam. Az orvosi hivatás mellett nagy hangsúlyt fektetek a nyelvtanulásra, a latin, az angol és a német mellett az olasz nyelvet is tanulom. Szakmai gyakorlataimat 2 évig a Pécsi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikáján, majd a Kaposvári Megyei Kórház bel- és bőrgyógyászati osztályán végeztem. 2005-ben költöztem Székesfehérvárra, ahol szakmai pályafutásomat a Fejér Megyei Szent György Kórház Bőrgyógyászati osztályán folytattam. 2006-ban sikeres bőrgyógyászati, kozmetológiai, venerológiai szakvizsgát tettem. 2005 óta a „Jobb Életért, Kiss János Alapítvány” felkérésére rendszeresen, díjmentesen végzek előre meghirdetett anyajegy-, bőrrák- lábszárfekély és gombaszűréseket székesfehérvári háziorvosi rendelőkben, gyógyszertárakban, ill. a megye különböző településein. Folyamatosan veszek részt továbbképzéseken, itthoni és külföldi kongresszusokon, 2007-ben és 2008-ban ránckezelő továbbképzésen vettem részt. 2008 óta mezoterápiával is foglalkozom. Szintén ezévben kezdtem meg orvosoknak szóló homeopathiás tanulmányaimat Budapesten. 
2008 óta kizárólag magánorvosként dolgozom székesfehérvári rendelőmben (bejárat a Mátyás Kir. krt. 11 mellett), ahol a hagyományos bőrgyógyászati ellátás mellett kiemelten kozmetológiai, szépészeti beavatkozásokat, kezeléseket végzek. További profilom a gyermekkori bőrbetegségek kezelése, nemi úton terjedő betegségek diagnosztizálása és kezelése. 
Minden kedves korábbi és leendő betegemet szeretettel várom magánrendelésemen! 

 

Szakmai gyakorlat:

2001. Pécsi Orvostudományi Egyetem- általános orvosi diploma 
2001-2006. Rezidensképzés, szakmai gyakorlat: 
Pécsi Bőrgyógyászati Klinika 
Kaposi Mór Oktatókórház, Kaposvár – Bőrgyógyászati osztály, Belgyógyászati osztály 
Fejér Megyei Szent György Kórház – Bőrgyógyászai osztály, Bőr- és Nemibeteg Gondozó Intézet 
2006. Bőrgyógyászat, kozmetológia, nemigyógyászat szakvizsga 
2007 óta bőrgyógyászati magánrendelés 
2008 óta kizárólag magánorvosi praxis 

2008-2010. részvétel a 2 éves akkreditált klinikai homeopátiás orvosképzésen 
– 2010.szeptember sikeres CEDH (Centre d'Enseignement et de Développement de l'Homéopathie) nemzetközi homeopátiás vizsga 

 

Szakmai továbbképzések:

Hazai: 
2004. Budapest: Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése 
2004. Német-Magyar Bőrgyógyász Társaság Kongresszusa (DUDG)- idegen nyelvű előadás 
2005. Budapest: Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése 
2005. Szegedi Továbbképző Hét 
2006. Budapest: Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése 
2006. Budapest: Magyar STD Társaság Nagygyűlése 
2007. Budapest: Restylane-tanfolyam (ráncfeltöltés)
2007. Budapest: Esztétikai mezoterápia tanfolyam 
2007. Budapesti Bőrgyógyászati Továbbképző Tanfolyam 
2007. Budapest: Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése 
2008. Budapest: Vistabel és Juvederm gyakrolati tanfolyam (ráncfeltöltés, botox kezelés) 
2008. Budapest: szkleroterápia tanfolyam 
2008. Budapest: Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése 
2009. Budapest: Restylane-tanfolyam (ráncfeltöltés)
2009. Debrecen: szakmai továbbképző hét 
2009. Budapest: Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése