Nemi gyógyászat, bőrrák megelőzés, általános bőrgyógyászat

Programajánló

Aktuális

-----------------------------------------------------------------------------------------

Általános
Székesfehérvár a királyok városa. Közvetlenül az M7-es autópálya mellett fekszik, 60 km-re Budapesttol, 40 km-re a Balatontól, így mindkét hely könnyedén és gyorsan elérheto autóval. Székesfehérvár volt a magyarság első, valódi városa. Ennek megfelelően történelmi látnivalókban igen gazdag. Feltétlenül érdemes megcsodálni belvárosát, régészeti és képzőművészeti gyűjteményeit, különleges és értékes köztéri alkotásait. A Városház tér az Országalmával és a Püspöki Palotával, a Romkert, a Szent István Bazilika, valamint a városközponttól kissé távolabb fekvő, romantikus Bory-vár megtekintése feledhetetlen élményeket nyújt csakúgy, mint a sokszínű, hagyományos rendezvények. A palotavárosi Skanzen, a Bányató, a Csitáry-kút szép környezete is sok látogatót vonz. 

A városi uszodában, ahol a két 50m hosszú mélymedencén és a gyerekmedencén kívül szauna, konditerem, szolárium, masszázsszalon várja a látogatókat. Közvetlenül az uszoda mellett található a városi strand, amely nyáron üzemel. A belvárosban található a Vörösmarty Színház, ahol színvonalas színpadi darabokat és hangversenyeket tekinthetnek meg. 

A közelben is rengeteg látnivaló van: Tác-Gorsium, szabadtéri múzeum és régészeti park, ami szabadtéri színművek és fesztiválok helyszíne is egyben. Velencei-tó és környéke: A tó halállománya mennyiségileg és minőségileg egyaránt kiváló, így kedvezőek a lehetőségek a sporthorgászatra is. A horgászni és a tó belső világát megismerni vágyók csónakot bérelhetnek az északi hajókikötőnél. Nevezetes turisztikai látnivalók a Meleg-hegyi Likas kő, a nadapi szintezési ősjegy, a pákozdi 1848-as hősi emlékmű, a sukorói Gyapjaszsák nevű ingókő, a pákozdi kőalakzatok és a pázmándi Zsidó-hegy kőtengere. Érdemes megtekinteni a Velence Bence-hegyi hegytetőről a kilátást a tóra, a Vörösmarty Mihály présházat, a Sárgaföldes úti pincesort a Szt. Orbán szoborral, a velencei temetőben Molla Sadik sirját, a velencei halászmúzeumot, és a katolikus templom előtt álló Nepomuki Szt. János szobrot. Kirándulási lehetőséget a vadban gazdag Nadap-lovasberényi erdő nyújt. Látnivalóban gazdag Sukoró régi településrésze, a Néprajzi Ház és a borospincék. Nadapon lovagolni, mig Velencén több helyen teniszezni lehet kiépült kerékpárúttal a tó körül remek lehetőség a kerékpározás szerelmeseinek. Agárdon a felújított termálfürdő a meleg víz kedvelőinek, gyógyulni vágyóknak ideális helyszín. A fürdőben ülő- és gyógytornamedencék, valamint szabadtéri termálmedence is található. A gyógyvíz 1000 m mélyről érkező, 65 Celsius fokos, nátrium, kálium, kalcium, magnézium és kén tartalmú.